Merhaba arkadaşlar, bugünkü yazımızda ChatGPT Chatbot Oluşturma konusunda konuşacağız. İsterseniz hemen yazımıza başlayalım.
ChatGPT, şaşırtıcı bir şekilde yapay zeka konuşma becerileri ile son zamanlarda herkesi şaşırttı. Microsoft ise onu Bing’e adapte etmek için milyonlarca dolar harcıyor. Peki siz WordPress tabanlı Web sitenize onu ücretsiz bir şekilde eklenti kullanarak kendi ChatGPT sohbet botunuzu oluşturabilirsiniz. Ayrıca onu kurup çalıştırmak size çok az zamana mal olacaktır.
- Öncelikle ihtiyacımız olanları yazalım.
- WordPress tabanlı bir Web sitesi
- ChatGPT’nin yapımcısı olan OpenAI’da bir hesap – Sitenin üst kısmında yer alan “API” bağlantısını tıklayarak OpenAI Web sitesinde bir hesaba kaydolabilirsiniz.
- Jordy Meow’un oluşturduğu WordPress AI Engine eklentisi
AI Sohbet Botunuzu Nasıl Oluşturabilirsiniz?
AI Engine eklentisini yükledikten sonra, WordPress kontrol panelinizin menüsünde Meow Apps’i arayın ve alt menüden AI Engine’i seçin. Ardından Chatbot sekmesine tıklayın.
Burada, sohbet botunuzun davranışlarını ve görünümünü değiştirmenize izin veren birçok seçenek bulacaksınız.
Buradaki temel ayarlardan biri ‘bağlam’ kutusudur. Bu, AI’ya bir kişilik vermenizi sağlar. Bu sohbet robotunu teknik yardım web sitem BigTechQuestion.com için oluşturdum, bu yüzden okuyuculara teknik jargonu açıklayan arkadaş canlısı, yaratıcı bir yardımcı olmasını istedim. Bir komedi mekanı için bir web sitesi işletiyorsanız, sohbet robotunuzun müşterilerle daha şakacı ve kaygısız olmasını isteyebilirsiniz. Çocuklara yönelik bir eğitim sitesine koyuyorsanız, yapay zekaya her şeyi örneğin bir beşinci sınıf öğrencisiyle konuşuyormuş gibi açıklamasını söylemek isteyebilirsiniz.
Chatbot oluşturucu, kullanıcıdan Chatbot ile bir konuşma başlatmasını istemek için asistanınıza bir ad ve başlangıç mesajı vermenize de olanak tanır. Gördüğünüz gibi, son aylarda tüm AI manzarasını tamamen değiştiren Chatbot olan ChatGPT tarzında etkileşime girecek şekilde ayarlandı. Bu sayfadaki diğer seçenekler daha tekniktir ve yanıtları iletmek için kullanacağınız belirli AI sohbet modeliyle ilgilidir. Burada buna girmeyeceğim, varsayılan seçeneklerin çoğu kullanım durumu için iyi olması gerektiğini ve daha iyi bir anlayış elde etmek için bu ayarlarla ilgili OpenAI belgelerini okumaya değer olduğunu söylemek yeterli.
Ayrıca, ekran görüntüsünün alt kısmında “Yalnızca profesyonel” İçeriğe Uygun seçeneğinin olduğunu fark edeceksiniz. Bu, Chatbot’un barındırıldığı sayfayı etkili bir şekilde okumasını sağlayarak müşterilerin uzun bir web sayfasının tamamını okumadan içeriği hakkında soru sormasına olanak tanır. Örneğin, şartlar ve koşullarınızın listelendiği bir sayfaya sahip bir araba kiralama firmasıysanız, müşteriler belgenin tamamını okumak zorunda kalmadan “maksimum fiyat nedir?” gibi sorular sorabilir. Profesyonel hesaplar site başına 30 dolardan başlar, yani bu pahalı bir seçenek olmaz.
Chatbot’u sitenizde başlatma
Chatbot’u sitenize eklemek daha kolay olamazdı. Chatbot oluşturucunun altında, Chatbot’u bir sayfaya eklemek veya WordPress sitenizde yayınlamak için kullanabileceğiniz bir kısa kod vardır. Bu kodu kopyalayıp sayfada/yazıda sohbet robotunun görünmesini istediğiniz yere yapıştırmanız yeterlidir.
Sohbet robotunun tasarımını yapılandırmak ve açılır pencere olarak mı yoksa tam ekran modunda mı görünmesini istediğinize karar vermek için seçenekler vardır.
Maliyetlere dikkat edin!
Eklenti ücretsiz olsa da, OpenAI sunucusuna erişim ücretsiz değildir. Çok makul fiyatlı – çoğu temel soru ve cevap bir kuruşun çok altında olacak – ancak trafiği yoğun olan bir siteniz veya sohbet robotunu aşırı kullanan ziyaretçileriniz varsa, maliyetler hızla artabilir.
Eklenti, API çağrılarının size ne kadara mal olduğuna dair sürekli bir çizelge sunar, ancak beklenmedik, ağır bir faturayla karşılaşmadığınızdan emin olmak için OpenAI web sitesinde hesap ayarlarınıza gidip aylık faturalandırma limitleri belirlemeye değer. Bunları, OpenAI sitesinin sağ üst köşesindeki profilinize tıklayıp Hesabı Yönet > Faturalandırma > Kullanım limitleri’ni seçerek bulabilirsiniz.
Aylık harcama limitinize ulaşırsanız, Chatbot sitenizde çalışmayı durdurur ve bir hata mesajı verir. Bu kesinlikle harika bir kullanıcı deneyimi değil, bu nedenle özellikle ilk birkaç gün ve haftalarda faturalandırma maliyetlerine dikkat edin.
Arkadaşlar, bu yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarım faydalı olmuştur.
Diğer teknoloji ile ilgili yazılarımıza da bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.