VPN Nedir?

Merhabalar, bu yazımızda VPN Nedir sorusuna cevap arayacağız. Teknolojideki ilerlemeler World Wide Web çağını getirdi; dünyadaki hemen hemen herkes interneti günlük yaşamlarında sosyal medya, araştırma, oyun vb. için kullanıyor. Bununla birlikte, artan internet trafiğiyle devlet gözetimi, sansür ve hackleme gibi daha yüksek riskler geliyor. Bu sorunlar için en iyi önlem, verilerinizin korunmasını sağlayan ve konum tarafından kısıtlanabilecek verilere erişmenizi sağlayan bir Sanal Privat Ağı veya VPN kullanmaktır. Bu blogda, bir VPN’in nasıl çalıştığını göreceğiz ve onu neden kullanmamız gerektiğine bakacağız. Buyrun öğrenelim Vpn Nedir sorusunun cevabını.

VPN Nedir?

VPN Nedir ve Nasıl Çalışır?

VPN, ne tür bir Wi-Fi kullanırsanız kullanın, çevrimiçi etkinliğinizi şifreleyen / gizleyen kişisel bir kişisel ağdır. Bunu, trafiğinizi, verileri görebileceği gibi kısıtlayabilecek veya erişimi kısıtlayabilecek İnternet Servis Sağlayıcınız (İSS) yerine VPN sunucusu üzerinden yönlendirerek yapar. Ancak VPN sunucusunu görevlendirerek, taleplerinizi onlara karşılama sorumluluğunu devredersiniz.

VPN Kullanmanın Yararları

  • Ağ güvenliği

Bir VPN, ağınızın güvenliğini sağlayacaktır. Güvenli olmayan veya herkese açık Wi-Fi bağlantısı sizi çevrimiçi saldırıya uğrama veya izlenme riskine sokar. FastestVPN gibi bir VPN aracılığıyla bağlantınız sunucu tarafından korunur, böylece etkinliğinize ve kişisel verilerinize aynı ağı kullanan başkaları tarafından erişilemez.

  • Coğrafi kısıtlamalar

Tüm kişilerin çevrimiçi olarak belirli verilere / içeriğe erişiminin adil olmaması, web siteleri ve sunucular genellikle bunu yapar, çünkü bu verilere ilişkin lisanslama konuma göre sınırlıdır. Örneğin, bir TV şovu ABD’de izlenebilir, ancak şovun yaratıcıları veya sansürün sağladığı lisans nedeniyle belirli bölgelerde görünmeyebilir. Bir VPN, çevrimiçi sunucuları desteklenen bir ülkede olduğunuzu göstererek IP adresinizi (konumunuzu verir) maskeleme ve değiştirme olanağı sağlar. Dolayısıyla, bir çevrimiçi tedarikçi ürünlerini ülkenize göre fiyatlandırıyorsa, adresinizi en düşük fiyatı sundukları bir bölgeye değiştirebilirsiniz.

  • İşinizin Güvenliğini Sağlama

Evden veya uzaktan çalışıyorsanız ve korumak istediğiniz hassas verileri gönderiyorsanız, bir VPN bu endişeleri giderebilir. Bir VPN yalnızca IP adresinizi gizlemekle kalmaz (yukarıda belirtildiği gibi), çevrimiçi yapılan veri işlemleri de dışarıdan okunamaz hale gelir. VPN’ler, işlemlerinizi korumanın uygun, maliyetli ve verimli bir yoludur.

  • Dijital Hırsızlar ve Kötü Amaçlı Yazılımlar

Dünya giderek dijitalleştikçe, internet bir gelir kaynağı ve para işlemleri için bir merkez haline geldi. Çevrimiçi işler, bankacılık ve pazarlama artık daha uygun olsa da, bizi hırsızlığa karşı da savunmasız bırakıyor. İnternette yapılan parasal işlemlerin çoğunluğu nedeniyle kimlik hırsızlığı ve banka sahtekarlığı yaygınlaşıyor. Uzman bilgisayar korsanları verilerinize erişebilir ve siz bilmeden tüm bu bilgileri çalabilir. Herkese açık Wi-Fi kullanımı yalnızca bu sorunu artıracaktır. VPN, bağlantınızı şifreleme yoluyla güvenli hale getirerek bu sorunları önleyebilir.

Ayrıca, VPN’ler sisteminizi ihlal etmeye çalışan kötü amaçlı yazılımları engellemeye de yardımcı olabilir. Kötü amaçlı yazılım genellikle bir hacker oyun alanıdır ve cihazınıza zarar vermelerine izin verir; genellikle bu tür kötü amaçlı yazılımları, indirildiklerinde sisteminizi virüslerle bozan zararsız görünümlü dosyalara yerleştirirler. Bir virüs açılırsa, VPN sizi uyarır ve indirmeyi hemen durdurur.

  • Torrenting

Torrent işlemi ISS tarafından genellikle oldukça olumsuz olarak görülür ve bazıları özellikle telif hakkıyla korunan materyalleri indirirken verileri engelleyebilir. Ayrıca, bilgisayar korsanları torrentinizi kullanırken verilerinize ve IP adresinize kolayca erişebilir. Bir VPN’in IP adresinizi maskeleme ve internet etkinliğinizi şifreleme özelliği, anonim olarak torrent oluşturmanıza olanak tanır.

  • Yayın Akışı

Netflix veya Hulu gibi birçok yayın platformunda olduğu gibi, IP adresiniz hangi içeriği görüntüleyebileceğinize karar verir. IP adresiniz, ülkeniz için uygun lisansa sahip değillerse, yer filtreleri aracılığıyla belirli filmlere ve televizyon şovlarına erişimi engelleyebilen bu sunuculara konumunuzu gösterir.

Bir VPN, seçtiğiniz bir IP adresine geçerek bu coğrafi kısıtlamaları aşabildiğinden, barındırma sunucusu sizi farklı bir ülkede olarak kaydeder.

Ancak dikkatli olun, tüm VPN’ler akış için uygun değildir. VPN sunucusunda mevcut olan düşük hızlar ve platform eksikliği, istediğiniz içeriğe erişmenizi engelleyebilir.

  • Özel Tarama

Gizli sekmelerin sizi izlenebilir olmadığınızı kandırmasına izin vermeyin. Tüm özel tarayıcıların vaatleri net bir arama geçmişi ve çerezlerin indirilmesini engelliyor. VPN’ler gerçek anonimlik sağlar çünkü VPN, ISS’nizin ayak izlerinizi izlemesini durdurur ve tüm trafiği VPN sunucusu üzerinden yönlendirir. Daha önce belirlendiği gibi, IP adresinizi gizleyerek VPN, başkalarının da özel göz atmanızı görmesini engeller.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x