Facebook Messenger Nasıl Silinir?

Merhaba, bu yazımızda Facebook Messenger Nasıl Silinir? sorusuna cevap vereceğiz. İsterseniz hemen başlayalım.

Sosyal medya, insanlara bilgiye parmaklarının ucunda erişim ve dünyanın dört bir yanından arkadaşlar ve insanlarla sosyalleşme kolaylığı sağladı. Birçoğu için çevrimiçi sosyal aktivite bir dikkat dağıtıcı haline geldi. Sürekli olarak haber beslemelerini ve bildirimleri kontrol etme dürtüsü, bağımlılık sınırındadır. Dikkat çekmek için savaşan sosyal medya sayısı, uzaklaşmayı giderek zorlaştırdı.

Ancak birçok insan, sosyal medya olan labirentten uzaklaşmanın zamanının geldiğini anladı. “Dijital detoks” – bilindiği gibi – dijital hayattan biraz zaman ayırma pratiğidir. Birçoğu, sosyal medyanın “çekiciliğinden” kurtulmak için bu yürüyüşü takip etti.




Facebook Messenger Nasıl Silinir?

Sosyal medyanın insanların hayatını olumsuz etkileyebilmesi fenomenolojiktir. Yeni arkadaşlarla bağlantı kurmak ve çevrimiçi arkadaşlarla etkileşim kurmak, sosyal medyanın heyecan verici ve kullanışlı bir yönüdür, ancak bağımlılık yapabilir.
Ayrıca sosyal medya devi Facebook, gizlilik skandalları nedeniyle inceleme altına alındı. Facebook, son beş yılda birkaç kez haberlerde yer aldı, hatta Cambridge Analytica skandalından kaynaklanan kullanıcı gizliliğiyle ilgili bazı zorlu sorulara tanıklık etmek için ABD Kongresi’nin önüne bile çıktı.

2018’de Cambridge Analytica olarak bilinen bir firmanın 2014’te milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerini topladığı bildirildi. Facebook’un bugüne kadarki en büyük skandalı haline gelen bu sosyal medya devi, o zamandan beri gizlilikle ilgili endişeleri tartışıyor. Öfkeye yol açtı ve #DeleteFacebook hashtag’i altında trend olan Facebook’tan ayrılma çağrıları yaptı.

Sosyal medya şirketlerinin kullanıcının gizliliğini korumak için çok az şey yaptığı bir sır değil. Sebep ne olursa olsun, Facebook Messenger’ı nasıl devre dışı bırakacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Facebook Messengerı Silme

Facebook Messenger Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Facebook, insanların arkadaş listenizdeki ve Facebook’taki kişilerden mesaj gönderip alması için bir yol sunar. Mobil platformlarda, mesajlaşma için özel olarak tasarlanmış ayrı bir uygulamadır. Ancak onu kullanmak için bir Facebook hesabına ihtiyacınız var ve bu tam tersi şekilde çalışıyor. Facebook Messenger’ı devre dışı bırakmak, Facebook hesabınızı da devre dışı bırakacaktır.

Tüm sürekli mesajlaşmalardan uzaklaşmanız gerekiyorsa, belki de Facebook Messenger uygulamasını silmek sizin için işe yarayabilir. Facebook Messenger’ı devre dışı bırakmak için bu adımları izleyin.
  • Facebook hesabınıza giriş yapın ve sağ üst köşedeki açılır menü simgesine tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar’a gidin.
  • Sol menüden Facebook Bilgileriniz’e gidin.
  • Devre Dışı Bırakma ve Silme’nin yanındaki Görünüm’e tıklayın
  • Hesabı Devre Dışı Bırak kutusunu işaretleyin ve seçiminizi onaylayın.




Facebook Messenger’ı Mobil Uygulamadan Devre Dışı Bırakma

  • Facebook uygulamasını başlatın.
  • En sağdaki hamburger menü simgesine dokunun, aşağı kaydırın ve Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar’a gidin.
  • Kişisel Bilgiler > Hesabı Yönet’e gidin.
  • Devre Dışı Bırak düğmesine dokunun. Devam etmek için şifrenizi girin.

Facebook hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra, arkadaşlarınız ve Facebook’taki kişiler hesabınıza erişemez. Artık arkadaşlık istekleri ve bildirimleri almayacaksınız. Hesabınıza şifrenizle giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz.




Facebook Hesabınızı Silmeniz Gerekir mi?

Hesabı silmek, hesabı devre dışı bırakmaktan tamamen farklıdır. İkincisi, hesabı askıya almanıza ve istediğiniz zaman tekrar giriş yapmanıza izin verir. Hesabı silmek, hesabı Facebook’tan siler. Arkadaşlarınızın, gönderilerinizin, mesajlarınızın, beğenilerinizin – her şeyin silineceği anlamına gelir. Artık hesaba erişiminiz olmayacak.

Arkadaşlarınızın gönderilerine ve zaman çizelgenize yapılan yorumları içeren birikim yılları tarih olacak.

Hafife alınmaması gereken ciddi bir adımdır. Facebook’un platformu hedefli reklam üzerine kuruludur, bu nedenle gizlilik savunucuları olarak yaklaşımı tasvip etmesek de, Facebook hesabınızı silmenin gidilecek yol olmadığını anlıyoruz. Siteler arası izleyicileri devre dışı bırakan Brave ve Safari gibi gizlilik odaklı tarayıcılar ve bir VPN kullanmak gibi çevrimiçi gizliliğinizi güvence altına alan belirli uygulamaları benimseyebilirsiniz.

Hesabınızı siler ve bunun doğru bir karar olmadığını anlarsanız, Facebook 30 gün içinde tekrar giriş yaparak kararı geri almanıza olanak tanır. 30 gün sonra Facebook, verilerinizi sunucularından silmeye başlayacak ve bu noktada hesabı geri almak imkansız olacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir